Muzikus.cz homepage
přihlášení uživatele
PŘIHLÁŠENÍ UŽIVATELE JE ZRUŠENÉ
vyhledávaní

festivalyHeadlinerem festivalu Kytlice budou Levellers

3.2.2006 | Autor: Ladislav Řehounek | sekce: novinky
Brightonská kapela Levellers, která na podzim absolvovala společné evropské turné se skupinou Divokej Bill, se letos stane hlavní hvězdou třetího ročníku festivalu Kytlice spadajícího pod křídla mateřského Rock for People.

Festival, který již při prvním ročníku v roce 2004 navštívily téměř tři tisíce návštěvníků, se tentokrát uskuteční 22. července na fotbalovém hřišti v Kytlicíh v oblasti Českého ráje.

Folk-rockoví Levellers se zformovali v roce 1988. Od té doby stačili vybudovat vlastní nahrávací studio a label, založit vlastní hudební festival, ale zejména pak vyprodukovat osm řadových alb, z nichž nejúspěšními bylo bezesporu platinové Levelling the Land, nebo žebříčky po dlouhou dobu okupující Zeitgeist.
Kromě koncertů s Divokým Billem mohli skupinu čeští fanoušci vidět třeba na festivalu Rock for People v roce 2003. Zde Levellers měli koncertovat také loni, své vystoupení však nakonec byli nuceni zrušit.

Série festivalů Rock for People tak zřejmě i v letošním roce po loňském sjednocení pod jednotnou hlavičku českobrodského festivalu upevní svou pozici. Mimo třídenního Rock for People, který se uskuteční od 4. do 7. července v Českém Brodě, se mohou hudební příznivci vydat také na Ouvalskej Bigbít (červen), pardubický Žlutý fest, kolínský Natruc, festival Řev Řevnice (srpen), či již 17. února na Zimní Rock for People do pražského Abatonu, kde vystoupí mj. Gaia Mesiah, Cocotte Minute, Post-It, Temperamento, či UDG. (více o Zimním RFP zde)
Online verze stránky: https://www.muzikus.cz/novinky/Headlinerem-festivalu-Kytlice-budou-Levellers~03~unor~2006/

Komentáře

celkový počet: 1

oxide  Kytlice

     
 
 
&;

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.