zvláštní poděkování
Quantcom.cz

Victor Wooten, jeden z nejlepších baskytaristů světa v Praze!

Victor Wooten

autor: archiv   

zvětšit obrázek

Je to tady! Finále festivalu Mladí Ladí Jazz přináší opravdovou hudební bombu. Funkově výbušný večer svede dohromady baskytarovou legendu Victora Wootena, jenž do české metropole zavítá s celým svým ensemblem, s hvězdnými Top Dream Company!
Již pátým rokem propaguje festival Mladí Ladí Jazz jazzově orientovanou hudbu, podporuje mladé hudebníky a obohacuje kulturu v Praze i České republice.

VICTOR WOOTEN
Předposlední večer festivalu bude laděn na funkovou notu. V pražském paláci Akropolis se představí opravdová legenda, byť věkem se zatím tomuto označení rozhodně neblíží. Victor Wooten, pětinásobný držitel Grammy Awards a právem platný člen klubu deseti nejlepších baskytaristů všech dob, přijede po dlouhých třech letech a rovnou s celou svou kapelou! Tento legendární baskytarista vyhrál prestižní cenu „Bass Player of theYear“ magazínu Bass Player, a to dokonce 3 krát v řadě. Zároveň jako jediný okusil jaké je tuto cenu získat více než jednou. Nahlédneme-li pod pokličku Wootenova života, odhalíme více o jeho genialitě. Victor je nejmladší z 5 bratrů. Právě jeden z nich, Regi, začal malého Victora učit na basu již ve dvou letech, o čtyři roky později (tedy v jeho šesti letech) byl již součástí rodinné kapely The Wooten Brothers Band. Victor Wooten se v Praze přestaví s celým svým nabitým bandem, včetně bratra Regiho a s výborným bubeníkem Derico Watsonem!

TOP DREAM COMPANY
TOP DREAM COMPANY je původem funky-soulová kapela z Prahy využívající multižánrové prvky z celého světa od disca, popu, jazzu přes latinu, r&b, reggae dokonce až k balkánské hudbě. Jedná se o 10-ti členné obsazení, které vede trumpetista Petr "Harmy" Harmáček. Za celou éru kapely se v ní vystřídalo několik výborných hudebníků, jako např. Marta Balážová, Vojtěch Dyk, Ondřej Ruml a mnozí další. Nyní je na postu hlavního zpěváka talentovaný Martin Růža. V roce 2009 vydala kapela své debutové DVD a CD Live In Prague, pokřtěné hercem Ivanem Trojanem a o rok později studiové album Keep On Movin´ , jež pokřtily tři sudičky Aňa Geislerová, Martha Issová a Simona Babčáková. Kapela natočila také několik videoklipů, jako KeepYourHandsOffMy Girl (2011), Topolánky (2012) a Slipy (2013). Letos slaví tato parta hudebníků výročí 10 let své existence, k němuž připravuje i nové CD, na kterém spolupracují s hosty z Evropy a USA.

Předprodej lístků na festival probíhá v síti Ticketstream a v paláci Akropolis. Více informací o programu i festivalu naleznete na webu www.mladiladijazz.cz.

28.4.2014 11:04:51 DePe | rubrika - Festivaly

Časopis 18 - rubriky

Archiv čísel

reklama

Festival Setkání Stretnutie 2024

Články v rubrice - Festivaly

Ska Wars v Malostranské Besedě

Green Småtroll

Reggae vrací úder. Mezinárodní den Hvězdných válek každoročně připadá na 4. května, letos Prahu ale uchvátí po ...celý článek


Levnější lístky na Brod 1995 jen do dubna

Aneta Langerová (Foto: Helena Kadlčíková)

Za necelé čtyři měsíce 17. srpna se v Českém Brodě uskuteční v pořadí 11. ročníku hudebního festivalu Brod 199 ...celý článek



Časopis 18 - sekce

LITERATURA/UMĚNÍ

Velikáni filmu... Karel Kachyňa

Oznamuje se láskám vašim

Setkání v červenci
Úsměvná letní romance o nenadálé lásce. Český film uznávaného režiséra Karla Kachyni, od celý článek

další články...