Hudební nebe se opět rozrostlo, odešli Merle Haggard a Leon Haywood

Vydáno 07.04.2016 | autor: redakce

Merle Haggard, hvězda americké country, zemřel ve věku 79 let na komplikace spojené se zápalem plic. Leon Haywood, který byl zase dobře známý příznivcům funku či soulu, byl o 5 let mladší. Oba z tohoto světa odešli shodně 6. dubna. 

Hudební nebe se opět rozrostlo, odešli Merle Haggard a Leon Haywood Merle Haggard - hvězda country

Merle Haggard, který symbolicky zemřel v den svých narozenin, byl ve světě country hudby považován za jednu z největších person druhé poloviny 20. století. Proslul nejen svým muzikantským umem, ale i svou nezkrotností a bouřlivostí. Už od dětských let byl několikrát trestán za drobné loupeže a v dospělosti ho neminul ani pobyt ve vězení. 

George Martin - pátý brouk, který znal dokonce i noty

Během své kariéry natočil neuvěřitelných 38 #1 hitů americké country hitparády, mezi lety 1965 a 2011 vydal celkem 47 studiových alb a k tomu další spoustu kompilací či živáků. Fanoušky uhranul zejména svým "špinavým" pojetím jinak poměrně uhlazeného country stylu. 

Leon Haywood platil za velkou osobnost amerického funku, jeho největším hitem byla píseň I Want' A Do Something Freaky To You z roku 1975. V roce 1992 ji úspěšně vysamplovali Dr. Dre a Snoop Dogg, z čehož vznikl hit Nuthin' But A 'G' Thang. V hudebním průmyslu Haywood aktivně působil od poloviny 60. do půlky 80. let. Zemřel v klidu ve spánku. 

 

Mohlo by Vás zajímat

zavřít