LIVE: Oceán křtil v Roxy mořskou vodou, Jitka Charvátová obstála i jako Ráchel

Vydáno 16.06.2016 | autor: Hana Bukáčková

V pražském klubu Roxy se shromáždili převážně ortodoxní fanoušci skupiny Oceán, natěšení na nové i staré songy. Není se čemu divit, kapela vyjela po pěti letech na turné a vydala po čtvrtstoletí novou desku Ve smíru. Fanoušci dorazili oblečeni do typického černého depešáckého outfitu a byli zvědaví na výkon zpěvačky Jitky Charvátové, která zaujala post po Petru Mukovi.

LIVE: Oceán křtil v Roxy mořskou vodou, Jitka Charvátová obstála i jako Ráchel Oceán v pražské Roxy dokázal, že comeback měl smysl. Foto: Tomáš Klíma

OCEÁN
ROXY, PRAHA
15. 6. 2016

10, 9, 8... SEXY JITKA

Koncert začal tóny kláves, za kterými stál spoluzakladatel kapely Petr Kučera. Lidé začali skandovat a odpočítávat 10, 9, 8... a na konci zvolali Oceán, toto opakovali několikrát, než se dočkali zbytku formace. Na boční stěně klubu se mezitím zobrazovaly děkovné slogany. Jitka přišla na pódium ve speciálních designových bílých šatech, ve kterých vyniklo její vysportované bříško, a v atypickém klobouku. Tento outfit jako celek připomínal bílý květ lotosu, který mají na obalu nové desky.

FOTOREPORT: Oceán, kapitola čtvrtá: Vzkříšení!

Jitčin magický hlas se začal rozléhat po celém klubu. Již při druhé písni se fanoušci rozezpívali do mocného chorálu. Skupina ve složení Jitka Charvátová, Jan Vozáry, Petr Kučera a Petr Hons se ukázala v plné síle a formě. Krásně jim to s Jitkou ladilo a zvukově byste nenašli chybu. 

KŘTILO SE MOŘSKOU VODOU A DOŠLO NA STŘEPY

Zhruba v první třetině koncertu přišla vesmírná chvíle křtu, jak podotkl klávesák Kučera. Přizvali si ke slavnostnímu okamžiku všechny, kteří se podíleli na vzniku desky. Jmenovitě výtvarníka Jana C. Löbla, který měl na starosti veškerou vizualizaci, zástupce vydavatelství Warner Music Vladimíra Kočandrle, humoristu a kamaráda z OSA Petra Soukupa, producenta Armina Effenbergera, kterému se den předtím narodila dcera Maruška, zakladatele jejich fanklubu Míru Štěpka a manažera Jaromíra Koce.

vložte odkaz, text nemažte

Nejdůležitější role se zhostil fanoušek Tomáš, kterého vybrali náhodně: chytil totiž jejich nové CD. Křtilo se mořskou vodou, a to z prostého důvodu, jedná se přece o Oceán! Při přípitku výtvarník omylem rozbil skleničky a snad tím desce přinesl štěstí. 

BEZ RÁCHEL BY TO NEŠLO

Po křtu avizovali svůj vánoční koncert, který bude v Lucerna Music Baru. Jitce to moc slušelo jak po pěvecké, tak i vizuální stránce, což fanoušci dávali najevo pokřikem, že je úžasná. Koncert zněl syrově elektronicky s údernými beaty. Jitce tato nová role svědčí, našla se a perfektně do kapely svým příjemným hlasem zapadla. Místy jejich vystoupení připomínalo Depeche Mode. Skupina udělala pěknou tečku za svým vystoupením několika přídavky, ve kterých nesměla chybět Ráchel, jež zněla stejně naléhavě jako kdysi v podání Petra Muka.

Koncert zakončili novou písní a poděkovali za množství energie, které během svého setu dostali od fanoušků. Poté následovala autogramiáda a lidé odcházeli s vědomím, že osud Oceánu je v dobrých rukou. Jitka Charvátová jako nástupkyně Petra Muka obstála na jedničku. 

text: Hana Bukáčková, foto: Tomáš Klíma

Témata: Oceán, Petr Muk, Jitka Charvátová, Roxy, koncerty

4,00

čtenáři

hlasuj
zavřít