LIVE: Temples svým psychedelickým rockem premiérově dobyli Prahu

Vydáno 11.04.2017 | autor: Dominik Pavliš

Psychedelická parta kolem ikonického zpěváka a kytaristy Jamese Bagshawa zaútočila poprvé na Prahu. Stalo se tak díky turné k nové desce vydané v březnu tohoto roku - Volcano. Před vyprodaným Palácem Akropolis předvedla energickou show působící na všechny smysly. V roli předkapely si svou necelou hodinu odehráli Creatures, kteří svým rock'n'rollem obaleným do modernějšího hávu rozehřáli publikum.

LIVE: Temples svým psychedelickým rockem premiérově dobyli Prahu Temples svým psychedelickém rockem premiérově dobyli Prahu. Foto: Petr Klapper (Fource Etertainment)


TEMPLES
PALÁC AKROPOLIS, PRAHA
9. 4. 2017

Temným nástupem, nervózní předehrou na bicí a riffem skladby All Join In zahájili svůj set Temples. Nejeden fanoušek byl jistě zvědavý, jestli budou písně naživo fungovat jako z desky. A fungovaly výborně! Kapela má na kontě pouze dvě studiová alba, každá skladba z nich je ale perfektně promyšlená a ani na jednom nenalezneme hluché místo. Stejně tak tomu bylo i při živém vystoupení - koncert nenudil ani na chvíli, bavil od začátku do konce. Kde ostatní britské "kytarovky" končí, tam Temples teprve začínají a nabízí vysokou přidanou hodnotu.

Kluby v dubnu ovládnou Dog Eat Dog, Counterfeit, Deaf Havana nebo DJ Koze

Set o zhruba patnácti skladbách pokračoval skrz Colours To Life, dále úvodní písní z desky Volcano - Certainty, Mystery of Pop a v přídavku nechyběl ani největší hit kapely Shelter Song. Vše se odehrávalo na skvěle připravené, osvětlené scéně. Nádherné prostory Paláce Akropolis dotvářely atmosféru. K té také výrazně přispíval nadprůměrný zvuk.

 

Temples mimo jiné potvrzují, že krom hudby, která je samozřejmě na prvním místě, je důležitá také celková image kapely. I když verbální komunikace skupiny s publikem byla minimální, o to vice byla cítit "propojenost" skrze hudbu. Suma sumárum - koncert dopadl na jedničku a doufejme, že v co možná nejbližší době Temples opět navštíví Českou republiku.

text: Dominik Pavliš, foto: Petr Klapper (Fource Entertainment)

Témata: Temples, koncerty, Palác Akropolis

5,00

čtenáři

hlasuj
zavřít