ROCKBLOG: Honza Křížek - Jdeme do finále!

Vydáno 07.09.2017 | autor: redakce

Poté, co svou činnost ukončila skupina Blue Effect, se zpěvák Honza Křížek pustil do nových projektů. Jedním z nich je i jeho sólová debutová deska, která vyjde u Supraphonu 10. listopadu. Do nahrávacího procesu nás Křížek zasvětil ve svém blogu. 

ROCKBLOG: Honza Křížek - Jdeme do finále! ROCKBLOG: Honza Křížek - Jdeme do finále!

Letos 1. května jsem do světa vykopl singl a videoklip ke skladbě Padám vzhůru a vydal se na sólovou oběžnou dráhu. V tu samou dobu jsem taky začal hrát akustické koncerty, sám s kytarou, během kterých jsem nové věci zkoušel hrát živě.

FOTOREPORT: Honza Křížek vzpomínal na zámku u Kinských na Radima Hladíka

A psal jsem dál nové písničky. Postupně jsem jednu po druhé začal nahrávat spolu s producentem Danem Frimlem v jeho studiu The Barn.

Tímto způsobem jsme do konce července připravili cca osm základních demoverzí a já se na následující tři týdny položil do projektu Cirk La Putyka: Hit, Tell The Difference.

Honza Křížek interview: Stýskalo se mi po tom živelným rock'n'rollu

Mezi zkoušením a samotnými představeními jsem ve svém domácím studiu neustále piloval a doslova brousil tvar demosnímků. Den po posledním představení s "Putikou" a rwandskými akrobaty jsem pak Danovi předal zcela předělané demo a další dva týdny ho přesvědčoval všemožnými cestami, že je to ta nejlepší cesta, jakou se vydat! Když jsem po 14 dnech zavřel konečně pusu a vyslechl si také názor svého producenta, začala tvrdá práce a především disciplína, často až na hraně fyzických i psychických sil. Vždycky se dá ale přidat!

Nyní máme nahráné všechny hudební party a nazpívané demo. Čeká nás finále, tedy zpěv naostro a závěrečný mix spolu s masteringem celého alba.

A co bude pak? Jak mi nedávno napsal můj nejmenovaný kamarád a kolega z branže: "A teď všechno teprve začíná...!"

Přeju vám všem krásný podzim a pevně doufám, že si k vám moje první autorská sólová deska najde cestu.

Aktuální informace najdete na Facebooku či webu Honzy Křížka.

HK

foto: archiv, Radim Hromádko, Čestmír Jíra

Témata: Honza Křížek, Cirk La Putyka

zavřít