TOP 8 videoklipů týdne: Dave Gahan z Depeche Mode jako astronaut, Lana Del Rey miluje bílého mustanga

Vydáno 19.09.2017 | autor: redakce

V klipovém přehledu uplynulého týdne převažují domácí novinky. David Stypka se spojil s Ewou Farnou, Marek Ztracený vzpomíná na Léto 95 a Tata Bojs se prohánějí Jizerskou padesátkou jako Pěšáci bílé stopy. Ze zahraničních interpretů se činili Depeche Mode, Shakira nebo Lana Del Rey

TOP 8 videoklipů týdne: Dave Gahan z Depeche Mode jako astronaut, Lana Del Rey miluje bílého mustanga TOP 8 videoklipů týdne: Dave Gahan z Depeche Mode jako astronaut, Lana Del Rey miluje bílého mustanga


MARIANA PRACHAŘOVÁ
NABÍZÍ OBRAZ NEDOSTUPNÉ DÍVKY


Začínající zpěvačka Mariana Prachařová vyslala do éteru svůj debutový klip k autorské skladbě Heart of Gold. Píseň je dle slov třiadvacetileté hudebnice obrazem nedostupné dívky, což se odráží i v samotném videu. To se snažila pojmout především umělecky - střídá se v něm různá škála barev, interpretka se představuje v různých extravagantních kouscích a prim hrají především jednoduché až strohé scény obsahující propracované nasvícení. Kromě Mariany Prachařové se ve videoklipu objeví také tanečnice Dominika Červinková a zlatá rybička pojmenovaná Donald.

SIMA MARTAUSOVÁ ZPÍVÁ O ČOKOLÁDĚ


Z novinky Simy Martausové, která nese název Čokoláda, čiší pohoda a dobrá nálada. Hlavní roli má ve videu právě sladká pochutina, která se stala součástí všech zákusků, jež v rámci natáčení upekla cukrářka Aďka Kubasová. Samotná zpěvačka si v klipu na houpačce užívá přírodu kolem sebe, brázdí okolní krajinu na kole a na konci rozdává dobroty lidem. O záběry z okolí Komjatné, Ľubochně a v přírodní rezervaci Smrekovica se postarali pracovníci ze studia MOOVI.

TATA BOJS JAKO ZÁVODNÍCI NA JIZERSKÉ PADESÁTCE


Tata Bojs přijali výzvu pořadatelů Jizerské padesátky, nejslavnějšího vytrvalostního závodu v běhu na lyžích v České republice, předělali text jejich písně Pěšáci z roku 2007 a sami posléze vyrazili do hor natočit k songu video. Pěšáky bílé stopy Mardošu a Vladimíra Bártu v něm trénuje Dušan Neuwerth, podpořit je přijel i stálý účastník legendárního závodu Ladislav Míka a v roli komentátora uslyšíme Pavla Čapka, redaktora z České televize. O režii se postaral David Mencl.

Tata Bojs interview: Čtyři zkoušky se SOČR? Nám to přišlo málo, jim zas moc

DAVE GAHAN Z DEPECHE MODE VE VESMÍRU


Třetím singlem z alba Spirit Depeche Mode se stala skladba Cover Me, kterou napsal její zpěvák David Gahan. V černobílém videu se představuje v roli astronauta, jenž osamělý bloudí ve skafandru s helmou v ruce městem Los Angeles. Celý klip je pak obohacen o záběry lídra skupiny v kosmické lodi či vznášejícího se ve vesmíru. Naživo si budou moci čeští příznivci Depeche Mode song poslechnout v lednu, kdy se skupina představí v rámci svého koncertního turné v pražské O2 areně.

LIVE: Depeche Mode v Praze - Černá revoluce v Edenu

SHAKIRA TANČÍ REGGAETON MEZI MOTORKAMI

Klip k třetímu singu z jedenácté studiové desky El Dorado představila Shakira v pátek. Skladbu Perro Fiel, což v překladu znamená věrný pes, nazpívala s Nickym Jamem. Chytlavý reggaeton vám navodí letní náladu, avšak tu bychom v klipu hledali jen marně. Videoklip se odehrává v industriálním prostředí a na motocrossové dráze. Shakira, která je v klipu až nebezpečně sexy, se divákům představuje v několika podobách. Naživo svým fanouškům zazpívá již na podzim, kdy se svou novou deskou El Dorado vyrazí na turné.

LANA DEL REY SE ZAMILOVALA DO BÍLÉHO MUSTANGA

Urbanistický klip začíná pohledem do domu, kde neodolatelná Lana svádí svého přítele. Toho hraje charismaticky islandský herec Eðvarð Egilsson. Dvojice ve videoklipu prožívá krátký románek. Může se zdát, že má Lana svého přítele muzikanta omotaného kolem prstu, ale zdání klame. White Mustang je vlastně jen první vzpomínka na něj a absolutní podlehnutí. Lana tedy nasedá do svého auta a ujíždí pryč. Pohledy na noční velkoměsto budoucnosti se prolínají s intimními chvílemi dvojice. Skladba má stopáž pouze 2:50. Klip končí až o minutu později za doprovodu trumpetového sóla. Lana při cestě na zpět ve svém autě přemítá o svém milostném životě a zklamání.

RECENZE: Lana Del Rey si na Lust For Life lebedí ve svém rybníčku. Jen občas pleskne rukou do vody

MAREK ZTRACENÝ VZPOMÍNÁ NA LÉTO 95

Klip plný česko-slovenských hvězd posunul nový singl o level výš. Sám Marek uvádí, že jej vymyslel sám a za podpory Jaroslava Zderadička a Daniela Horníka ho dovedl k dokonalosti. V klipu se prý objevují Markovi kamarádí, idolového a osobnosti, kterých si nesmírně váží. Společně s ním proto vzpomíná na krásná léta například Dara Rolins, Matěj Ruppert, Jiří Bartoška, Michal Malatný a plno dalších. Text je pro účinkující jak dělaný. Kdo jiný by mohl vzpomínat na legendární hlášku hudebního pořadu Eso "Čágo bélo šílenci" než Tereza Pergnerová či na předávání Českých Slavíků než jeho výherce Karel Gott.

DAVID STYPKA A EWA FARNA V ČERNOBÍLÉ

Nováček na poli české pop music David Stypka zatím není tolik známý napříč širokou veřejností, možná to ale změní nový klip s úžasnou Ewou Farnou. Melancholická skladba o nelehkém vztahu dostala podobu černobílého vkusného videoklipu, kdy si navzájem zpěváci odpovídají a věci si vyříkávají. Odehrává se ve společném bytě, zajímavostí však je, že se nikdy nepotkají ve stejném záběru. Režisérem klipu je Jonáš Červinka, známý jako Lipo

text: Andrea Štipčáková, Lucie Šimůnková

Témata: Depeche Mode, Mariana Prachařová, Tata Bojs, Sima Martausová, Lana Del Rey, Shakira, Marek Ztracený, David Stypka, Ewa Farna

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít