Nový Spark
venku od 3. června
DIABLO BLVD: Naše muzika svět nezmění

DIABLO BLVD: Naše muzika svět nezmění

Nová deska Belgičanů DIABLO BLVD přistává na pulty obchodů právě tento den a chlapi před časem vydali emotivní a s politicko-sociálním poselstvím nacpané video k „Summer Has Gone“. Redaktor Kamil Dočkal hodnotí v říjnovém čísle desku „Zero Hour“ 6 hvězdami. A vy?


„Pro text této skladby mě inspirovali jakési déja vu ve světové politice. Máme Trumpa v Bílém domě, kterého nikdo v Evropě nebral vážně, když kandidoval na prezidenta. Ačkoli se z něj může vyklubat nejvlivnější prezident za poslední dekády. Trump kandidoval se stejným sloganem jako Reagan v 80. let: „Let’s make America great again!“. Máme silného muže v Rusku, který mluví o znovuobnovení matičky Rusi v její někdejší slávě. Máme ženskou premiérku ve Velké Británii hned po odstoupení země z EU. Konec studené války byl symbolizován pádem Berlínské zdi a nyní vůdci mluví opět o stavbě zdí. Paralel k osmdesátým letům je mnoho, což ovlivnilo i lyrický obsah ‚Zero Hour‘. Dle mého názoru je na muzice, aby s tím něco udělala. Stejným způsobem, jako to udělala muzika DEAD KENNEDYS, KILLING JOKE, SEX PISTOLS a RAGE AGAINST THE MACHINE. Nejsem tam domýšlivý, abych si myslel, že naše muzika změní svět, ale bude to dokument doby,“ říká zpěvák Alex Agnew.


Nový Spark
venku od 3. června
Kalendář akcí
04.06. HIGH ON FIRE
04.06. STING
06.06. NICKELBACK
07.06. DOOL
10.06. MACHINE HEAD
12.06. ROCK FOR PEOPLE
13.06. BRUJERIA
13.06. CZECH DEATH FEST
13.06. FIT FOR A KING, SHADOW OF INTENT
14.06. BRUJERIA, ABORTION, ATTACK OF RAGE
A co FAKKER!?
logo
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace