TOP 8 videoklipů týdne: U2 vás provedou ulicemi New Yorku, Maroon 5 se bezhlavě ženou za láskou

Vydáno 03.10.2017 | autor: redakce

Počet zástupců domácí a zahraniční scény je v aktuálním klipovém přehledu týdne vyrovnaný. Z mezinárodních hvězd nás novinkami potěší U2, Maroon 5, Kygo nebo LP, z těch českých pak Sebastian, Thom Artway, El Nino a Eva Pilarová nebo ZakázanÝovoce

TOP 8 videoklipů týdne: U2 vás provedou ulicemi New Yorku, Maroon 5 se bezhlavě ženou za láskou TOP 8 videoklipů týdne: U2 vás provedou ulicemi New Yorku, Maroon 5 se bezhlavě ženou za láskou


ZAKÁZANÝOVOCE
BOJUJE PROTI ŠIKANĚ


V poslední době je šikana ve školách stále častějším problémem. Toho si všimla také formace ZakázanÝovoce, která se tématem zabývá ve svém novém klipu k písni Probdělý noci. Hlavní roli šikanovaného studenta si v něm zahrál Jindřich Smola, v dalších rolích se objevili Elizabeth Janků a fanoušci a přátelé kapely. Příběh vypráví o skupině středoškoláků, která trápí svého fotbalově nadaného spolužáka. Nakonec se však ukáže, že i ti největší frajeři mají své vlastní trable.

U2 V ULICÍCH NEW YORKU


You're The Best Thing About Me je pilotním singlem z chystaného alba americké kapely U2. Samotný klip v sobě neskrývá žádný silný příběh, fanoušci se ale díky němu mohou podívat do ulic New Yorku či nahlédnout do zákulisí životů skupiny. Část videa se pak odehrává v jednom z "bigappleských" turistických autobusů a na lodi, kde skupina se svou písní naoko vystupuje. Text novinky napsal kytarista The Edge.

Nejočekávanější desky podzimu: U2, Foo Fighters, Taylor Swift, Pink, Robert Plant a další

NÁSILÍM ZAHLCENÁ LP


Doslova mrazivé video představila svým fanouškům Laura Pergolizzi známá spíše jako LP. Klip k songu No Witness je plný bolesti, která přichází společně s láskou. Režisérka PANAMÆRA se v novince snažila zachytit sociální problémy, se kterými se dnešní svět potýká. Ve videu tak například sedí holčička v čele stolu, popíjí víno a kouří přímo před svými drogově závislými rodiči, homosexuální pár je před zraky svého dítěte zbit baseballovou pálkou a mladý chlapec vytáhne zbraň na svého černošského kamaráda.

LIVE: Charismatická LP v Praze - Něco na téhle Lauře je. V popu se určitě neztratí

KYGO O LÁSCE MEZI OTCEM A SYNEM


Norský producent Kygo vypráví v dojemné novince Stargazing, k níž nazpíval vokály zpěvák Justin Jessa, příběh o chlapci, který je svědkem smrti svého otce. V jeho dílně najde následně vzkaz, který říká: "Vždycky mě najdeš ve hvězdách." Mladý protagonista tak začne pracovat na raketě, která jej za otcem dopraví. Chodí do knihovny, experimentuje a pracuje do noci, až se mu vlastní vesmírnou loď konečně podaří sestrojit. A jak příběh skončí?

MAROON 5 - PASTVA PRO OČI

Nový klip k singlu What Lovers Do od Maroon 5 je jednoznačně umělecké dílo a neuvěřitelná pastva pro oči. Začíná tím, že malý Adam utíká se Solánou, uměleckým jménem přezdívanou SZA, po palouku mezi dinousaury a hejny motýlů. Posléze ji následuje v době ledové, kde společně pobíhají mezi tučňáky. Snaží se ji dohonit na retro běžecké dráze, na vodě a jako múzu ji následuje pod hladinou moře. Nakonec se společně střetnou v pokerovém utkání, které však Adam opět nemá šanci vyhrát. Až nakonec… Klip režiséra Josepha Kahna dokonale popisuje význam skladby, který je prostý - co je člověk ochotný udělat, pokud je zamilovaný až po uši. 

EL NINO S EVOU PILAROVOU PŘEDSTAVUJÍ KRÁSY MORAVSKÉ METROPOLE

Zpívat a točit klipy o rodném městě je fenomén poslední doby. O Praze v minulosti psal třeba Vladímir 518, o Ostravě zpívá Ruda z Ostravy či Jaromír Nohavica, ale i Brno si vysloužilo pár zmínek. Ta poslední od Tommyho Haze nesklidila moc velké ovace, protože o moravské metropoli nerapoval nijak líbivě. Nyní však přichází El Nino s rodačkou Evou Pilarovou. V klipu velice vkusně zobrazuje všechna krásná a podstatná místa, na které jsou Brňané řádně pyšní. Panoramata Petrova, Národní divadlo a park u Janáčka doplňují hvězdy českého showbyznysu jako Monika Bagárová, Bolek Polívka či Miroslav Donutil. Ne každému může sednout velmi specifický projev rappera El Nina, ale každého Brňáka klip jistě chytne za srdce. 

SEBASTIAN SE ZAMILUJE DO VESMÍRNĚ KRÁSNÉ DÍVKY

Skladba Vesmírná, kterou už pár týdnů známe z rádií zpaměti, se dočkala vizuální podoby. Je to šestý klip v řadě z nové desky Hvězdy.Sebastian se při hře na ulici zakouká do slečny, kterou se snaží najít. Potkají se na narozeninové oslavě a pak jako v americkém filmu na sebe narazí v knihovně, kdy si půjčují knihu ze stejného regálu. Klip končí, když Sebastian hraje poslední refrén se svou kapelou. Nikoho však netrápí, že ani na oko nikdo nezapojil kytaristovi jeho elektrickou kytaru. Tedy, klip je vkusný, neurazí, ale ani nenadchne.

Sebastian interview: Nebyl jsem dobrý muzikant, neměl jsem na koncertech co hrát. Dnes můžu konečně ukázat, co ve mně je

THOM ARTWAY NASLOUCHÁ PTÁKŮM V DEŠTNÉM PRALESE

Thom Artway představuje svůj nový klip z deštného pralesa. Poukazuje jím na problematiku hluku v lesích a nabádá lidí k naslouchání klidu a zpěvu ptáků. Klip natáčel v liberecké ZOO a na pomoc mu přišly zatančit přední choreografky česko-slovenské taneční scény v čele se Zuzanou Veselou. Ty ztvárnily exotické ptáky, kterým Thom v klipu naslouchal a byl jimi absolutně unesen. Videoklip není nijak přeplácaný. Režisér Jakub Švejkar se zaměřil především na detailní záběry a atmosféru v prostoru. Ta se mu podařila vychytat maximálně.

text: Andrea Štipčáková, Lucie Šimůnková

Témata: U2, ZakázanÝovoce, Kygo, LP, Thom Artway, Maroon 5, El Nino, Eva Pilarová, Sebastian

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít