Marta Kubišová pražskému publiku zpívala v pátek naposledy a od úplného konce kariéry už ji dělí jen koncert v rodných Českých Budějovicích. Ten má ve středu, v den svých 75. narozenin.

Už je to tak dlouho, co jsem tu stála poprvé, že vlastně ani nevím, kdy to bylo,“ říkala lidem ve zcela zaplněné Lucerně. Marta odzpívala několik svých hitů a na pódiu přivítala své kolegyně Lucii Bílou, Anetu Langerovou, ale zazpívala si také s Václavem Neckářem.

Když dozněl rozlučkový song, kultovní Modlitba, publikum Martu odmítalo pustit z jeviště. „Nejvíc namále jsem měla, když jsem spolu s Vaškem Neckářem zpívala píseň Projdem spolu Václavák, naštěstí se mi slzy povedlo udržet. Ale lehké to nebylo...,“ svěřila zpěvačka Blesku.

Omluva za Helenu

Kdo ji ale svou návštěvou potěšil, byl bratr Heleny Vondráčkové Jiří Vondráček. Ten si svůj proslov prý od rána sumíroval v hlavě. „Přišel jsem se Martě omluvit za celou naši rodinu, hlavně za mou sestru Helenu. Je načase, aby to někdo udělal,“ šokoval Vondráček a přešel k veselejšímu tématu.

A taky jsem jí svěřil velké tajemství, které jsem v sobě držel přes padesát let,“ rozesmál se a nedělal s tím další tajnosti. Prý jí povykládal, jak ji jako dítě školou povinné miloval, když v jeho rodném domě skupina Golden Kids zkoušela!

Jeho gesto Kubišová sice ocenila, ale Vondráček tím dopálil svou sestru a zetě doběla. „Jen s Helenkou zíráme, že si nějaký hlupák osobuje právo za ni mluvit. Ten člověk dokonce udává vlastní dceru do bulváru. Jmenuje se Jiří Vondráček. Fakt tam moc inteligence a slušnosti není,“ pustil se do Vondráčka Helenin manžel Martin Michal.

Jak se zdá, Vondráčková stále nemůže Kubišové zapomenout soudní spor o 1,38 milionu korun, který vznikl po zrušeném turné Golden Kids v roce 2008. Soud nakonec rozhodl, že agentura zastupující Kubišovou tuto částku hradit nebude.

Fotogalerie
55 fotografií