Život rockové legendy Aleše Brichty je jako na houpačce. Úspěchy v hudbě střídají problémy v soukromí. Když už se vysekal z dluhů a existenčních potíží, trápí ho zdraví. A to velmi silně.

"Doktoři mi řekli, že i kvůli kouření mám zanesené cévy. Kdysi jsem byl kvůli tomu i na bypassu v tříslech, brněly mě nohy. Teď zjistili, že mám téměř neprůchozí cévy na krku. Kvůli nedokrvení mozku jsem prodělal i nějaké mrtvičky. Prostě se mi nedokrvoval mozek, což způsobovalo ty příhody," přiznal deníku Aha! zpěvák.

Lékaři nechtěli nic riskovat a Brichta tak musel na operaci. "Tým pod vedením pana docenta mi na neurochirurgii ve Střešovicích dělal bypass do mozku. Laicky řečeno – ze spánku mi přetahovali cévku dovnitř do mozku, aby tam víc proudila krev. Málokde na světě to dělají, normálně se bojí podobné zákroky dělat. Pan docent mi pak říkal: Neštvi mě, ono to má milimetr průměr a já jsem se s tím s*al přes čtyři hodiny, takže si to hlavně zase neucpi. Ty čtyři hodiny bych ti neodpustil," vyprávěl Brichta, kterého operovali v červnu.

Pochopil, že vykouřit čtyři až pět krabiček denně ho může zabít, a tak se nyní snaží vejít se do dvaceti nejlehčích cigaret denně. Vzdát se své neřesti úplně ale nedokáže.

"Dneska kouřím hlavně elektronické cigarety, takže vdechuju tabák, ale bez kouře. Klasický elektronický cigarety s párou by mě zabily. Jako astmatický bronchitik nemůžu kouřit tyhle páry. Zničilo by mi to průdušky," vysvětlil Brichta.

Z náročného zákroku se Brichta už zotavil. Jediné, co ho trápí, je jeho zrak. "Teď mě spíš štve, že po sobě pomalu ani nepřečtu to, co jsem napsal na počítači. To je na vraždu. Vadí mi to, není mi to příjemný. Zhruba před osmi lety jsem si totiž poškodil zrakový nerv, který doteď není úplně v pořádku. Pole vidění mám minimální. Kvůli tomu jsem přišel i o řidičák," dodal Brichta, o kterého po celou dobu pečuje jeho o 23 let mladší polská manželka Johanka. Bez ní by byl, jak říká, naprosto ztracený.

PRVNÍ VIDEO: Aleš Brichta se oženil! Proč mu nechutnala pusa od nevěsty?

Video
Video se připravuje ...

PRVNÍ VIDEO: Aleš Brichta se oženil! Proč mu nechutnala pusa od nevěsty? David Turek

VIDEO - Rozlícený Brichta o svých exekucích: Obrali mě o miliony, teď mám holý zadek!

Video
Video se připravuje ...

Rozlícený Brichta o svých exekucích: Obrali mě o miliony, teď mám holý zadek! Blesk TV

Fotogalerie
26 fotografií