Nové desky: Franz Ferdinand a The Wombats přivezou své novinky i do Prahy

Vydáno 12.02.2018 | autor: Andrea Černá

Polovina února se nese ve znamení dvou britských desek - Beautiful People Will Ruin Your Life od The Wombats a Always Ascending od Franz Ferdinand. Obě kapely přivezou svá alba k poslechu i do Prahy. Přehled novinek doplňují David Duchovny s Every Third Thought a soundtrack k Fifty Shades Freed. Svou prvotinu vydali i čeští Pilot Season.

Nové desky: Franz Ferdinand a The Wombats přivezou své novinky i do Prahy Nové desky: Franz Ferdinand a The Wombats přivezou své novinky i do Prahy

 

Franz Ferdinand - Always Ascending

Svůj nový materiál přivezou Franz Ferdinand i do Prahy, a to už 9. března. Přesně měsíc před koncertem ve Foru Karlín vyšlo tvůrcům hitu Take Me Out album Always Ascending. V nedávných letech 2014 a 2015 se skotská pětice dala dohromady s americkými Sparks a jako superskupina vydali pozitivně přijatou společnou desku. Po návratu k původní formaci teď mají příležitost českému publiku ukázat, jak moc vážně to myslí s větou "This is the start of a whole new era."

 

The Wombats - Beautiful People Will Ruin Your Life

Britská trojice prorazila už se svým prvním albem The Wombats Proudly Present: A Guide to Love, Loss & Desperation. Nyní vydává svou v pořadí čtvrtou desku a předem vydané singly byly příslibem, že půjde opět o chytlavý kousek. S novými písněmi zavítají 13. dubna i do pražského Lucerna Music Baru. V České republice se tak ukážou znovu po třech letech. 

 

David Duchovny - Every Third Thought

Druhé studiové album Davida Duchovnyho vyšlo v pátek 9. února, nahráno však bylo v brooklynském studiu už v prosinci 2016. Oproti debutu Hell Or Highwater z roku 2015, který se nesl hlavně ve folkovém duchu, slibuje tentokrát větší příklon k rocku. Duchovny se proslavil zejména jako herec, který coby agent FBI Mulder po boku své kolegyně Scullyové řešil paranormální jevy v seriálu Akta X. Nyní vyráží na turné po Novém Zélandu a Austrálii.

 

Pilot Season - A Deep Dive

Česká alternativní rocková kapela se dala dohromady v roce 2015 a právě vydává svou prvotinu A Deep Dive. Album nahráli a vydali na vlastní náklady, inspiraci nachází v grungeové scéně devadesátých let ze Seattlu nebo v pop-punkových Blink-182. V posledních letech si pětice kluků zahrála na Rock for People i Mighty Sounds či v kanadském Quebécu.

 

Fifty Shades Freed soundtrack

Ať už si o filmech s Padesáti odstíny v názvu myslíte cokoli, soundtracky k nim stojí za pozornost. V nahrávce ke třetímu a poslednímu filmu figurují jména jako Sia, Jessie J, Dua Lipa a společnou písničku zde mají i Rita Ora s Liamem Paynem. Ta se zároveň stala hlavním rádiovým singlem kolekce. 

 

Dále vychází:

  • The Atlas Moth -  Coma Noir
  • Dashboard Confessional - Crooked  Shadows
  • Don Diablo - Future
  • MGMT - Little Dark Age

 Autor: Andrea Černá

TémataFranz FerdinandWombats, David Duchovny, Fifty Shades Freed, Pilot Season

zavřít