VIDEOROZHOVOR: Anna K. na Žebříku - Na koncertech budu oslavovat život a Světlo

Vydáno 11.03.2018 | autor: redakce

Po čtyřech letech od svého posledního triumfu se Anna K. vrátila na první místo v kategorii Zpěvačka roku ankety Žebřík. Svou cenu si v plzeňském DEPO2015 převzala osobně a následně nám sdělila svoje pocity ve videorozhovoru. 

VIDEOROZHOVOR: Anna K. na Žebříku - Na koncertech budu oslavovat život a Světlo VIDEOROZHOVOR: Anna K. na Žebříku - Na koncertech budu oslavovat život a Světlo

Anna K. vypíchla výjimečnost Žebříku mezi hudebními anketami. Dodala, že kritériem pro úspěch zde není počet zmínek ve společenských časopisech ani hlas odborné poroty, ale názor fanoušků, kteří chodí na živou hudbu. "Každé ocenění je krásné, ale Žebřík je specifický v tom, že je to cena od lidí, kteří mají opravdu rádi muziku," prohlásila.

Žebřík: Nejvíc cen si odnesli Tomáš Klus, Mydy Rabycad a David Stypka. Zpěváky roku jsou Michal Hrůza a Anna K.

Cenu vnímá hlavně jako zpětnou vazbu ke svému loňskému albu Světlo. "Jsem ohromně sebekritická, ale když poslouchám tohle album, neslyším na něm slabé místo," říká s dodatkem, že by na něm nezměnila vůbec nic. Svůj návrat na pódia po zdravotní pauze oslaví v dubnu třemi velkými koncerty nazvanými Moje světlo, 7. dubna zahraje v Ostravě, o tři dny později v Brně a vše završí 12. dubna ve Foru Karlín v Praze. 



Dalšími oceněnými Žebříku byli Tomáš KlusMydy RabycadDavid StypkaMichal HrůzaEwa FarnaDivokej Bill a mnozí další. Letošní ročník moderovali Tomáš Hanák a Jitka Schneiderová. Sestřih toho nejlepšího uvidíte 18. března na Prima Cool. 

video: Jaroslav Noska, rozhovor: Josef Martínek, foto: Jana Braunová, Petr Tibi

Témata: Žebřík, Anna K., Světlo

zavřít