Hlavní obsah

Marx, Engels, Beatles se vrací. Vltava odehraje koncert s hosty k reedici kultovní desky

Novinky, Stanislav Dvořák

Deska Marx, Engels, Beatles z roku 1998 patřila k tomu nejlepšímu, co devátá dekáda v hudbě přinesla. Obnovená Vltava nyní chystá speciální koncert 25. dubna v pražském Paláci Akropolis a reedici přelomové desky. Kromě toho normálně pokračuje ve šňůře po českých klubech.

Foto: vltava.at

Robert Nebřenský ze skupiny Vltava

Článek

„V první části zahrajeme všechny písně ve stejném pořadí jako na desce. Některé z nich svými krásnými hlasy obohatí náš milý host - vokální sextet Skety. Ve druhé části koncertu pak už přijde na řadu náš „čarodějný“ program plný dobrodružství,” sdělil frontman, kytarista a herec Robert Nebřenský.

„Jsem šťastný, že k reedici konečně dochází. Je za tím značné úsilí a několik let pátrání, neboť deska byla považována za ztracenou.“

Vltava byla a je kritikou považována za jednu z nejlepších českých skupin vůbec. V roce 1994 debutovala dlouhohrající deskou Mládí i tak velkou lásku bere s humorem, z níž se proslavilo legendární Prasátko, které nemělo hlad, nebo Kapitán Pejsek. Po druhém albu Štastnej jako trám (1996) už přišla nahrávka Marx, Engels, Beatles potvrzující pozici Vltavy jako výjimečně originální, všeobecně uznávané kapely.

Album bylo nominováno na Českou Grammy 1998, obdrželo prestižní ocenění nezávislých novinářů Žlutá ponorka a v anketě časopisu Rock bylo vyhlášeno druhým nejlepším albem desetiletí.

Aktuální sestavu tvoří Robert Nebřenský - kytara, foukací harmonika, František Svačina - klávesové nástroje, akordeon, Tomáš Uhlík - basová kytara, Ondřej Pomajsl - bicí nástroje a Ondřej Klímek – saxofony, flétna.

Reklama

Výběr článků

Načítám