Nizozemští Kensington se vracejí do Česka, zahrají v Praze a Brně

Vydáno 09.04.2018 | autor: Matěj Chalupa

V domácím Nizozemí vyprodávají stadiony velikosti O2 areny, v zahraničí na ně čekají festivalové davy a další zástupy fanoušků. Na svém kontě mají už čtyři studiová alba a řadu nezapomenutelných videoklipů. Už 12. a 13. dubna se Kensington představí i v Česku. 

Nizozemští Kensington se vracejí do Česka, zahrají v Praze a Brně Nizozemští Kensington se vrací do Česka, zahrají v Praze a Brně

Kensington mají už nebezpečně blízko ke statutu kapely, která by beznadějně vyprodávala evropské, potažmo světové koncertní sály a za tím cílem si čtveřice kolem zakládajícího člena, kytaristy Caspera Starrevelda, sebevědomě jde.

Kensington interview: V Česku jsme měli vždycky ty nejlepší koncerty

Skupina se k nám ráda a často vrací už od svého prvního koncertu na festivalu Rock for People v roce 2014. A i když se jim už v té době v domovském Nizozemsku velmi dařilo, rozhodli se ve světě začít tak trochu znovu od začátku. S železnou pravidelností se téměř rok co rok vraceli nejprve do menších klubů, později i na festivaly. Zatím poslední zastávkou byl loni brněnský Čarodějáles, kde se vedle The Qemists, Clawfinger a Dog Eat Dog ukázali v roli headlinerů.

Letos bude jejich koncertování v České republice dvoudenní, 12. dubna se představí v pražském Roxy a v pátek 13. zavítají do brněnského klubu Fléda.

text: Matěj Chalupa, foto: Čestmír Jíra

Témata: Kensington, Fléda, Roxy

zavřít