Kromě skladeb z nového alba nebudou na všech třech avizovaných koncertech chybět ani věci z předchozích desek a dojde i na oblíbené kousky, které si fanoušci žádají na každém Mrvicově vystoupení – Mission Impossible nebo Croatian Rhapsody. Část koncertu bude opět věnována klasice. Maksima Mrvicu doprovodí hráč na bicí nástroje a perkuse.

Luděk Munzar s Eliškou Balzerovou
Audiotip aneb Co slíbil Luděk Munzar

Vracíte se k nám pravidelně - vypadá to, že v Česku hrajete rád…
Toto bude již má čtvrtá návštěva České republiky. Hned od prvního koncertu jsem od diváků cítil skvělou reakci, vřelé uvítání a přívětivost, díky nimž jsem si vystoupení velice užil. Takže se vždy těším, až se zase budu moci k mým fanouškům v České republice vrátit.

Pletu se, když řeknu, že vaší fanouškovskou základnu tvoří převážně ženy?
V některých zemích ano, většinu mých fanoušků tvoří ženy. Ale vždy jen doufám a myslím na to, aby posluchači přišli, užili si koncert a ocenili mou hudbu.

Zdroj: Youtube

Letos přijedete s nový albem New Silk Road. Jak byste ho svými slovy charakterizoval?
Toto album je trochu odlišné od mých předchozích. Pro začátek bych měl říct, že je nahráno s Budapešťským orchestrem, takže na něm nejsou žádné těžké beaty nebo crossoverová produkce, kterou obvykle používám. Tudíž je album více organické s větším množstvím přirozených nástrojů a poprvé jsem také použil mainstreamovou hudbu, jako jsou písně All of Me od Johna Legenda nebo Clocks od Coldplay. Ale jako vždy jsme hudbu nahráli ve velmi klasickém pianovém aranžmá.

Ondřej Havelka a jeho Melody Makers.
Nejen Hastrman. Ondřej Havelka chystá i film o swingu

Necháte nás nahlédnout do vaší kuchyně a prozradit, jak takové album vlastně vzniká?
Když se rozhodnu nahrát nové album, nejprve to prodiskutuji s mým manažerem a poté s mým výkonným producentem Jonathanem Allenem. Rozhodnu se, kterým směrem se chci na albu ubírat a dohromady vybereme jednotlivé kousky. Do finální podoby jsou pak tvarovány nejprve Jonathanem Allenem a poté mými pianovými aranžéry a orchestrem. Nakonec spolupracujeme všichni dohromady a provádíme poslední rozhodnutí a změny, když jsou potřeba.

Jaké písničky vás baví a čím se necháte inspirovat?
Pro mě je velmi obtížné vybrat nejoblíbenější skladbu z nového alba, protože celé album je úžasné. Jsem s ním velice spokojený a nemohu se dočkat, až ho mí fanoušci uslyší. Například Nutcracker (Louskáček), který je brilantně vytvořen mým aranžérem Johnem Lenehanem, je velká klasika a samozřejmě jeden z nejznámějších baletů. A dále už výše zmiňovaná All of me s krásnou pianovou aranží, nebo Game of Thrones, která je velice dynamická, a samozřejmě New Silk Road, již napsal můj kamarád, chorvatský skladatel Tonči Huljić - jeho talent mě nikdy nepřestane udivovat. Ta skladba má moc krásnou melodii. Jsem si jistý, že se bude fanouškům líbit.

(zleva) Zdeněk Rytíř, Rattlesnake Annie a Michal Tučný
Báječná ženská Michala Tučného vystoupí po 36 letech v pražské Lucerně

Nějaký vzkaz pro naše čtenáře?
Jsem moc rád, že se do České republiky vracím už počtvrté. Tentokrát, jak už jsem zmiňoval, přivážím své nové album, které mě velice baví a moc si užívám jeho hraní i poslech. Takže jen doufám, že mým fanouškům se bude líbit také a už se nemohu dočkat, až je znovu uvidím.