Hutka je rozvedený a už 12 let žije s o 36 let mladší přítelkyní Magdalenou Hodovicovou (34), která je grafická designérka. Právě s ní vychovává dvouletou dceru Theodoru a v červenci se jim narodí druhý, pro Jaroslava ale celkově už pátý, potomek.

„Já to beru přirozeně. Magdalena je ve věku, kdy má mít děti, tak jsme se na tom tak dohodli. Náš vztah je harmonický, i když cítím, že větší zátěž je na ní. A že mě děcko nedožije tak, jak ty děti předtím, to tak je a s tím nic neudělám. Jsem ale rád, že je malá Theodora na světě a že v červenci přijde další. Chtěl bych být zase u porodu, protože je to zážitek i hluboké poznání,“ prozradil týdeníku Téma Hutka.

Před nedávnem se vrátil z Indie, kde byl na dovolené. Za celou dobu v Indii napsal 29 textů, které se snažil směřovat více do politiky. Mezi nimi i píseň o prezidentovi Miloši Zemanovi (73). „Udělal jsem o něm opravdu silnou písničku. Teda docela hnusnou, tak asi podle pravidla jaký model, takové dílo. A už mám na ni i melodii…,“ vtipně komentuje známý písničkář.

VIDEO: Jaroslav Hutka se pustil do Zemana

Video
Video se připravuje ...

Jaroslav Hutka nečekaně na večírku: Pustil se do Zemana i Českého slavíka! DAVID TUREK, PETR SOUKUP

Během komunistického režimu byl čtyřikrát trestně stíhaný, u posledního „nedovoleného podnikání“ neměl na vybranou a musel zemi opustit. „Estebáci mi rovnou řekli, že buď odejdu do zahraničí, nebo půjdu sedět,“ dodává písničkář, který se pokusil o sebevraždu. „I když já se tenkrát v roce 1966 zabít nechtěl. Jen jsem potřeboval zřetelně demonstrovat, že jsem schopen sebevraždy, abych dostal diagnózu schizoidní psychopat a nemusel na vojnu. Když na doktory nezabraly prášky a místo do blázince mě poslali domů, tak jsem se ještě v záchrance podřezal. Ale předtím jsem se samozřejmě velmi pečlivě informoval, jak si podřezat žíly. Věděl jsem, že se musím řezat co nejdále od zápěstí a ne moc hluboko. Doktoři v blázinci ve Šternberku to nejspíš pochopili, nedávali mi žádné prášky a napsali mi rovnou papíry, díky nimž jsem dostal modrou knížku,“ sděluje podrobnosti z pokusu o sebevraždu.

O písničkáři Jaroslavu Nohavicovi (64) napsal píseň „Udavač z Těšína“, což byla reakce na to, že Nohavica spolupracoval s StB. Kvůli tomu si o něm lidé mysleli, že je to emigrant, který žárlí na komerčně úspěšného Nohavicu. „To mě hodně překvapilo. Sám jsem tu píseň nepovažoval za nějak podstatnou. Spíš jsem to bral, že si s Nohavicou vyřizujeme účty mezi sebou. Moje písničky nejsou o tom, abych se stal slavným, jsou od toho, aby mluvily. A tahle promluvila,“ komentuje.

Teď Hutka chystá velké turné k padesátiletému výročí veřejného vystupování.

Fotogalerie
21 fotografií