Pro Jakuba Ondru to byl pořádný šok. Až dosud se totiž setkával jen s pozitivním přístupem a naopak se svými výstupy na ulici sklízel úspěchy. A to dokonce takové, že byl vybrán do užšího výběru hudební soutěže Eurovize, podepsal smlouvu s italským vydavatelstvím a spojil se s dalším profesionály.

Jenže jeho pouliční hraní na ulici, tzv. busking, se až tak nelíbilo policistovi ve Švýcarsku. „„Hrál jsem v Bielu, kde je to zakázáno, jak už teď vím. Bohužel jsem natrefil na špatného policajta, který to nechtěl nechat jen tak být. No, a když po mně chtěl identifikační údaje, zjistil jsem, že jsem si všechny doklady nechal v Bernu,“ popsal zpěvák své špatné zkušenosti.

Policista ho proto vzal do cely předběžného zadržení a tam se s ním vůbec nepárali. Sebrali mu všechny jeho osobní věci a aniž by s Jakubem komunikovali, rozjeli vyšetřování. Zavolat mu dovolili až druhý den, kdy o sobě Ondra dal vědět svým příbuzným. „„Musím říct, že to nebyla úplně příjemná zkušenost. A vůbec nechápu, jak mohou kvůli něčemu takovému nechat člověka přes noc v cele,“ dodal muzikant, který kvůli buskingu neměl opletačky s policií poprvé.

Fotogalerie
17 fotografií