shop.musicserver.cz
The Longshot - Love Is For Losers

"Love Is For Losers" The Longshot je prvním soundtrackem pro letošní léto

Vydáno: 30.04.2018 09:37 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek | foto: facebook interpreta

Překvapení tohoto typu mám rád. Billie Joe Armstrong z Green Day se asi nudil, a tak dal dohromady novou kapelu The Longshot, bez přípravy vypálil do světa ípíčko, a než jsme se stačili vzpamatovat, na světě je kompletní deska "Love Is For Losers". Máme tu čest s novým "Dookie"?

9/10

The Longshot - Love Is For Losers

Vydáno: 20.4.2018
Celkový čas: 32 minut

Skladby: The Last Time, Taxi Driver, Chasing A Ghost, Body Bag, Love Is For Losers, Cult Hero, Kill Your Friends, Happiness, Soul Surrender, Turn Me Loose, Goodbye To Romance

Vydavatel: The Longshot

Vypadá to, že jednou za deset let to na frontmana Green Day přijde a on si musí od domovské kapely odskočit. V roce 2008 to byla jeho špinavě rocková banda Foxboro Hot Tubs, letos se znenadání objevili The Longshot. Ti mají ostatně na předchozí projekt personální vazbu, kytaristu Kevina Prestona. K němu a k Armstrongovi v čele se přidal ještě koncertní kytarista Jeff Matika - pro změnu s basou - a bubeník David S. Field.

A The Longshot se s tím nijak nepářou: Není to dávno, co zčistajasna vydali třískladbové EP, a pak, podobně bez ohlášení, vypustili do éteru plnohodnotnou desku "Love Is For Losers", k níž rovnou přibalili i videoklip k titulní skladbě. Příjemně přímočarý přístup, který se odrazil i na samotné nahrávce, která jen lehce přesáhla půlhodinovou délku.

Eponymní EP ledacos napovědělo: Bille Joe Armstrong se tentokrát zas tak moc neodchýlil od stylu a zvuku svého domácího týmu. V jedenáctce skladeb se nám dostane lehkonohého, melodického punk-rocku velmi klasického, ba konzervativního střihu. Žádné komplikované opusy či koncepční pojetí desek. Úderné skladby, které se pohybují v průměrné délce tří minut (s výjimkou "Goodbye To Romance", která nepatrně větší stopáž využila pro potřeby klenutého refrénu).

Z hudby na albu čiší nadhled a lehká ironie. Linka "Cos I Wanna Be a Cult Hero" je v mnohém pro desku příznačná. Čiší z ní ona hra na mladistvou divokost a schopnost chechtat se sám sobě z plných plic. The Longshot nevznikli jako něco, co by mělo vyprodávat stadiony a okupovat první příčky hitparád. Od toho má Billie Joe jiné projekty. Tohle je čirá radost, která svítí nekomplikovanou atmosférou prosluněných kalifornských plážových párty. Zároveň je ale patrný i odstup, hra - přiznejme si ten fakt - stárnoucího pankáče na to, jakou muziku dělal před lety.

V této hře se odráží i hlubší životní zkušenost, která k prosluněné nekomplikovanosti přidává jistý temnější spodní podtón. Ten je dán už samotným titulem - "Love Is For Losers" - a prosakuje i dalšími skladbami jako "Body Bag", "Soul Surrender", "Goodbye To Romance". Ano, život má i své stinné stránky. To však neznamená, že by se na jeho základě nedala postavit muzika, která bude zábavná, v rámci žánru chytrá a po čertech chytlavá. Jistě - temnota vždycky přitahovala, tady ale dostává přitažlivě optimistický nádech. Paradoxní.

V Armstrongovi je, zdá se, stále kupa energie. Zpívá mu to jako zamlada, kytaru drhne nejinak. Tak teď ještě aby tuhle energii vtělil do další desky Green Day. "Revolution Radio" nebyla špatná nahrávka, ale tohle mě baví víc. Soundtrack pro letošní léto vyšel už v dubnu. Proč by ne? A dost možná by album "Love Is For Losers" mohlo být novým "Dookie", třetí deskou Green Day z roku 1994. Je totiž podobně našlapané, optimisticky neurvalé, ale zároveň podstatně dospělejší. Historie ukáže.


NÁZORY
  • Goodbye To Romance (Ozzy, 30.04.2018 13:39) Reagovat

    Goodbye To Romance je cover Ozzyho.

  • Já osobně Dookie nepovažuji za zázrak. Další... (gorida, 01.05.2018 15:14) Reagovat

    Já osobně Dookie nepovažuji za zázrak. Další dvě placky jsou mnohem povedenější. Ovšem Love Is For Losers by v devadesátých letech mohlo být Green Day album. Ovšem devadesátky nejsou proto existují longshot. Jen jsem nepochopil proč Devils Kind není rovnou na albu..

  • wow (fra, 03.05.2018 10:20) Reagovat

    Album je velmi příjemné, povedené ale ta stopáž je ostudná. Album mělo být o deset minut delší, resp. o tři songy delší.

  • vzpomínáme (Pavel, 03.05.2018 10:22) Reagovat

    Foxboro Hot Tubs byla fantastická deska, klidně mohli navázat dalším albem.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
Livin Free - Lost in the City 8/10
Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red Polovina dubna přinesla nové album Marka Knopflera, kterého se fanoušci dočkali po šesti letech. Doplnily jej novinky Mirai, girl in red, Maggie Rogers, desku pro Red Hot natočila Meshell Ndegeocello, rockeři si užijí Týr, Bodegy, James,... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 09:30 v sekci Novinky | Nové desky
Still Corners - Dream Talk 9/10
Recenze: Still Corners zvou zdařilou deskou "Dream Talk" do zasněné krajiny Nad hudební scénou sice letos svá křídla rozpíná country, ale naštěstí tu jsou i kapely, které trendům nepodléhají. Still Corners sázejí na to, co umí - a tentokrát také na své sny. Na nové desce "Dream Talk" totiž... čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 15:30 v sekci Recenze
girl in red - I'm Doing It Again Baby! 9/10
Recenze: girl in red je zpátky! Na desce "I'm Doing It Again Baby!" překypuje sebevědomím girl in red, norská alternativní popařka s červenou čepičkou, se na druhé studiovce "I'm Doing It Again Baby!" znovu hlásí o slovo. A je to jenom dobře. Upřímné, otevřené a autentické umělkyni se totiž se svou nakažlivou a... čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 08:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)
- Recenze: Konec tápání. Green Day mají se "Saviors" nejcelistvější album za dvě dekády (22.01.2024 00:00)
- Video: Green Day se v "One-Eyed Bastard" naštvaně vyrovnávají s temnými momenty v životě (07.01.2024 09:04)
- Video: Green Day v klipu "Dilemma" poodhalují život závislého (11.12.2023 12:21)
- Video: Green Day jako zombíci. V klipu k "The American Dream Is Killing Me" se ocitli uprostřed zombie apokalypsy (25.10.2023 13:00)
- Green Day se toho nebojí. Trička k albu "Nimrod" zdobí čerstvá vězeňská fotka Donalda Trumpa (02.09.2023 12:25)
- Green Day slaví. Průlomová deska "Dookie" vyjde v bohatě vypravené reedici (20.08.2023 15:57)
- Naživo: Závěr Rock For People přinesl jednu bombu za druhou (21.06.2022 21:59)
- Naživo: Green Day zakončili Rock For People nezapomenutelným koncertem (19.06.2022 18:34)
- Green Day, The Killers, Yungblud i Franz Ferdinand. Muzikanti v reakci na válku ruší koncerty v Rusku (01.03.2022 14:14)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Čt 18.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Themroc Kabát Queen Adele Sia U2 AC/DC Bono Rush Taylor Swift Beyoncé Mirai Linkin Park Lady Gaga Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu