TOP 8 videoklipů týdne: Kryštof a Slza zachytili atmosféru koncertů, Lucie se vrací po šestnácti letech

Vydáno 08.05.2018 | autor: Andrea Štipčáková

V přehledu nových videoklipů jsme se tentokrát zaměřili pouze na domácí scénu. Tuzemští hudebníci totiž měli velmi plodných sedm dnů a vydali spoustu novinek. Představí se nám například Kryštof, kteří vzpomínají na oslavy svého pětadvacátého výročí, Jan Bendig s Monikou Bagárovou, Xindl X nebo po šestnácti letech vracející se legendární Lucie.

TOP 8 videoklipů týdne: Kryštof a Slza zachytili atmosféru koncertů, Lucie se vrací po šestnácti letech TOP 8 videoklipů týdne: Kryštof a Slza zachytili atmosféru svých koncertů, Lucie se vrací na scénu


Kryštof vzpomíná na koncert na Strahově

Po velmi emotivní písni Zůstaň tu se mnou vydává Kryštof pozitivně a tanečně laděný song Naviděnou. Klip k singlu je poskládaný ze záběrů natočených na narozeninových koncertech na Strahovském stadionu, které se konaly loni v září. Šoty zachycují nejen samotné vystoupení, ale také příchod fanoušků do areálu či poslední minuty kapely před show. A nechybí ani závěrečný ohňostroj. Video je menší ochutnávkou připravovaného DVD, které vyjde letos na podzim.

Kryštof ohlásili třetí ročník svých Kempů, přidávají jednu zastávku navíc

Slza zachytila atmosféru svého prvního halového turné

Video sestavené z koncertních záběrů připravila i dvojice Slza. Klip k písni Chmýří pampelišek zachycuje atmosféru z jejího prvního halového turné, které formace absolvovala na jaře. Během osmi zastávek na něj zavítalo přes devatenáct tisíc diváků, kteří si teď mohou to nejlepší připomenout právě ve videu režírovaném Leošem Brabcem. Vidět jsou v něm nejen členové Slzy, ale také její příznivci.

Last Station se vrací na scénu

Kapela Last Station se po svém loňském rozpadu vrací zpět na scénu. A vypadá to, že pauza formaci prospěla. Vnesla jí energii do žil a radost z opětovného hraní je na ní znát i v novince Kouzelná. Jak už je u skupiny zvykem, i tentokrát vypráví skrze text songu krásný příběh. Nový singl doprovází také video, jehož dominantou je Iva Karasová, která se v prostřizích objevuje ve vínově červených šatech.

 

Miro Žbirka se v novince vrací do šedesátých let

Miro Žbirka chystá v londýnských studiích Abbey Road novou desku, která by měla vyjít letos na podzim. Jako první singl z ní vypouští do světa píseň Dievča (na lásku nie je čas), kterou pod názvem Darling nahrál také v angličtině. Video je laděné do šedesátých let, kdy Londýnu vládl swing. Hlavní roli si v klipu zahráli studenti z katedry Art & Fashion z Middlesex University, kteří se představili ve speciální módní show. Video zrežíroval syn slovenského umělce, David Žbirka.

Miro Žbirka nahrává v Abbey Road. Doprovází ho spoluhráči Paula McCartneyho

Ondřej Ruml si zazpíval na Kubě

Ondřej Ruml se svůj nový klip ke světoznámé, mírně poupravené písni Chan Chan vypravil natočit až na Kubu. K zachycení záběrů s místními obyvateli však nepoužil žádnou drahou techniku, ale pouze svůj iPhone 7. Video mu pomohla natočit jeho manželka Doris Martinez, jež právě z Kuby pochází a která muzikanta tímto ostrovním státem provedla. V jednotlivých záběrech se střídají pohledy na Rumla zpívajícího u moře, ve městě, na tržnici či během jízdy na koňském spřežení.

 

Xindl X se pustil do takzvaných kamarádů

Xindl X si v novém songu Byznys vzal do parády všechny takzvané kamarády, tedy lidi, kteří se vám ozvou jen tehdy, když od vás něco potřebují. Samotný klip pak sám umělec považuje za nejšťavnatější a nejdrsnější, který kdy vydal. Velkou stopu ve videu zanechal výtvarník Ondřej Pfeiffer, jenž rozhýbal postavičku jeho hlavního hrdiny. Ten se mimo jiné v klipu například upíše ďáblu nebo podívá do vesmíru.

 

 

Jan Bendig a Monika Bagárová nahráli duet o romských zvycích

Devět let po svém účinkování v Superstar spolu nahráli Monika Bagárová a Jan Bendig svůj první duet. Píseň Amen vypráví o zamilovaném páru, který spolu kvůli prastarým romským tradicím nemůže být. Text doprovází také velmi emotivní video, v němž spolu dvojici několikrát uvidí její rodiče. Monika Bagárová pak následně musí přihlížet svatbě svého milého. Jana Bendiga však pohled na svou lásku s jiným mužem bolí stejně jako zpěvačku, která se na veselce objeví těhotná.

 

Lucie vydává po šestnácti letech nový singl

V případě Lucie stojí za to zahrnout do aktuálního přehledu klipů týdne i lyric video. Tato legendární česká formace se totiž vratila po dlouhých šestnácti letech do nahrávacího studia. První vlaštovkou z chystaného alba Evolucie je píseň Takhle tě mám rád. Lyric video k ní je netypické především tím, že v něm některá slova nahrazují emotikony v podobě smajlíků, nástrojů či budíků.

Autor: Andrea Štipčáková

Témata: Kryštof, Slza, Last Station, Miro Žbirka, Ondřej Ruml, Xindl X, Jan Bendig, Monika Bagárová, Lucie

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít