Hlavní obsah

Mandrage zveřejnili mrazivý videoklip k písničce Apolinář

Právo, jaš, kul

Kapela Mandrage letos vydala album Po půlnoci, absolvovala turné a nyní přichází s dalším singlem. Píseň Apolinář je dosud nejosobnější zpovědí zpěváka Víta Starého, jenž je jejím autorem. Atmosféru skladby do videoklipu zachytilo režisérské duo Jordan Haj a Givinar Kříž, jež do hlavních rolí obsadilo Starého a Petra Vášu.

Nový klip skupiny MandrageVideo: Universal Music

 
Článek

„Když nám Víťa poprvé zahrál Apolináře, zůstali jsme zírat s otevřenými ústy a husí kůží. Náš frontman je extrémně introvertní člověk, někdy se nám nesvěří ani s tím, jestli přijde zítra na zkoušku. Nikdo z nás nečekal, že přijde s takovou osobní zpovědí. Už od té chvíle, kdy Apolináře poprvé hrál na kytaru ve zkušebně, je to také jedna z našich nejoblíbenějších písní od Mandrage vůbec. Máme rádi způsob, kterým Víťa píše a skládá, a jsme moc rádi, že po delší autorské hibernaci nosí do zkušebny zase hudbu i texty a že jeho autorský návrat byl uveden tak silnou písní,“ tvrdí další členové kapely Mandrage.

„Píseň je o zdech kolem nás, o mřížích, které nás drží uvnitř sebe samých, a o tom, jak nesmírně je někdy náročné tohle naše vlastní vnitřní vězení opustit,“ popisuje zpěvák Vít Starý.

Apolinář je třetím singlem z desky Po půlnoci, v prosinci vypuštění Motýli se na YouTubu blíží 5 miliónům zhlédnutí. Ve všech skladbách z nového alba se Mandrage vrací ke svým kytarovým a rockovým kořenům. „Píseň Apolinář je pro nás jedním ze symbolů nové desky. Kytary v refrénech burácejí a střídají se se skoro padesát let starými syntezátory ve slokách,“ vysvětluje klávesista František Bořík.

Náročné natáčení videoklipu probíhalo téměř čtyřiadvacet hodin a hlavní role v něm ztvárnili Vít Starý, který se o jednu mysl dělí s Petrem Vášou. Ten se vedle divadla a zpěvu věnuje i fyzickému básnictví, které využívá k terapeutické práci s lidmi, již si právě pomyslné klece staví.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám