Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Zpěvačka Martiníková přiznala vážné problémy: Po čtvrtém porodu jsem měla laktační psychózu, říká

Zpěvačka a herečka Markéta Martiníková.
Zdroj: Herminapress
+ Dalších 5 fotografií
psychické problémy

Muzikálová zpěvačka Markéta Martiníková (36) se ani na chvilku nezastaví. Nejenže se letos stala už čtyřnásobnou maminkou, ale ve volných chvílích se snaží věnovat práci, aby neztratila kontakt se světem dospělých. Usměvavá blondýnka se v rozhovoru pro eXtra.cz svěřila, že po psychické stránce neprochází nejjednodušším obdobím a po porodu nejmladší dcery dokonce bojovala s obávanou laktační psychózou. 

Těžké šestinedělí

Zpěvačka a muzikálová hvězda Markéta Martiníková od přírody chvíli neposedí, a i když je maminkou čtyř malých holčiček, pravidelně se věnuje i práci. "Když mohu jít do práce, je to taková moje psychoterapie, protože se pak vrátím úplně vysmátá, naplněná novou energií po povídání si s kolegy a nějaké tvůrčí činnosti," prozradila Markéta, která se na jeviště neváhala vrátit klidně i jen pouhých pár dní po porodu.

Vrátit se do práce ještě během šestinedělí může být i poněkud riskantní, a to i kvůli rozbouřeným hormonům čerstvé maminky. Ačkoli by se mohlo zdát, že tyto změny nesou nejhůře prvorodičky, Markéta se svěřila, že největší problém měla právě po porodu posledního dítěte.

"Paradoxně po tom čtvrtém těhotenství bylo to šestinedělí totální výstřel. Bylo to fakt špatný," řekla zpěvačka. "Byla jsem strašně přecitlivělá, myslela jsem si, že mi všichni ubližují, že mi není dobře, a vlastně to bylo celé hodně subjektivní," uvedla Martiníková na úterní letní party na terase bistra Bobovka.

Vážná diagnóza

Muzikálová hvězda se domnívala, že poslední šestinedělí nezvládala dobře ve spojení se stresem z péče o další tři malé děti a nedostatku kvalitního spánku. Protože se její duševní stav zhoršoval a najednou se cítila být v pasti, rozhodla se, že vyhledá odbornou pomoc.

"Když jsem končila kojení, což bylo poměrně brzy, pak se mi stalo, že přišlo opravdu velké psychické trápení a potíže a nakonec mi to definovali jako laktační psychózu," potvrdila Markéta, která naštěstí řešila vše včas. "Pomohly mi dva čaje, dobromysl a mateřídouška, které jsem pila, a ta hormonální hladina se ihned vyrovnala," dodala zpěvačka s tím, že je ráda, že to nedopadlo hůř.

Přesto by si ale ráda dopřála luxus mít čas pravidelně navštěvovat psychologa. "Já bych klidně ráda k někomu chodila, vůbec se tomu nebráním. Myslím si, že je to fajn," uvedla čtyřnásobná maminka, které jako křesťance hodně pomáhá víra. Nicméně mít alespoň chvíli čas jen sama na sebe, to by jí rozhodně také přišlo vhod.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy