Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Rytmus o devadesátkách: Dělal jsem v kasinu, kde se scházelo podsvětí. Bylo to husté, říká

+ Dalších 9 fotografií

Interpret Patrik "Rytmus" Vrbovský si zahrál v celovečerním snímku Válka policajtů roli mafiánského bosse. Film je inspirován temným obdobím devadesátých let, a především skutečnými událostmi, které i Rytmus ostatně sám zažil. V tu dobu pracoval v casinu, kde se podsvětí scházelo, a o to spíše se do role mafiána velmi snadno vcítil. "Bylo to husté, akorát nikdo nevěděl, že to má krátkou životnost," zavzpomínal na devadesátky v rozhovoru pro eXtra.cz. 

Devadesátá léta a divoká atmosféra východoslovenského podsvětí - přesně toto období odráží nový celovečerní snímek Válka policajtů, který bude na stříbrná plátna českých kin uveden ve čtvrtek 22. 2. "V křehké symbióze zde vedle sebe žijí lokální mafiánské gangy kryté tajnými dohodami se Slovenskou zpravodajskou službou (SIS), podnikatelé a místní policie štědře odměňovaná za přivírání očí před zločiny," popisuje film filmová databáze ČSFD.


Rytmus se v roli mafiána cítil jako doma, devadesátky zažil

Snímek láká nejen na temnou tematiku, která je inspirována skutečnými událostmi, ale i na atraktivní obsazení. V hlavní roli se představí úspěšný slovenský herec Alexander Bárta, ale diváci se dočkají i Jakuba Štáfka či rappera Patrika "Rytmuse" Vrbovského! Právě interpret si ve snímku zahrál výraznou roli mafiánského bosse. Jak se mu role hrála? O tom se rozpovídal v rozhovoru pro eXtra.cz, který nám poskytl při příležitosti novinářské projekce.

"Podle mě velmi přirozeně. Kdybych měl jako herec začátečník zahrát něco v takovémhle velkém projektu, tak role mafiána byla pro mě velmi přirozená. Dost jsem se v tom cítil jako doma," říká v rozhovoru pro eXtra.cz. Období devadesátých let sám totiž zažil.

Devadesátky byly husté, vzpomíná Rytmus

"U nás na Slovensku to v devadesátých letech bylo husté. Řekl bych to tak, že kluci, kteří vyrůstali v rodinách, kde nebyl žádný vzor, nebyl na ně čas a mohli si dělat, co chtěli, tak ti, co neměli nějaký sport, koníček, tak chtěli být mafiáni. Chtěli rychle vydělat peníze, drahá auta, chtěli moc, chtěli být frajeři. To bylo běžné. Akorát nikdo nevěděl, že to má krátkou životnost," zavzpomínal Rytmus.

"V devadesátých letech přišla mafie, ale strašně rychle všichni začali umírat, což lidi pochopili asi tak na konci těch devadesátek, když bylo běžné, že každý půl rok někoho zabili nebo někdo někde vybouchnul," říká. Sám v tu dobu pracoval jako krupiér v casinu, kde se podsvětí scházelo. Dostal se on samotný někdy do problémů? Celý rozhovor si můžete přehrát v náhledovém videu.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy