Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Štefan Margita připustil konec kariéry. V plánu má velkou oslavu i pompézní rozloučení

Štefan Margita na oslavě narozenin Lucie Bílé.
Zdroj: eXtra.cz/Pavel Dvořák
+ Dalších 10 fotografií
Plány

Před necelými dvěma lety se Štefan Margita (67) musel vyrovnat s bolestivou ztrátou milované partnerky, legendární zpěvačky Hany Zagorové (†75). V současnosti se už podle svých slov cítí mnohem lépe a s radostí nahlíží do svého nabitého pracovního diáře. Známý operní pěvec nedávno vydal album lidových písní s názvem Rež, rež, rež a plánuje s ním koncertní turné. "Do Vánoc máme ještě 37 koncertů s lidovkami," sdělil pro eXtra.cz Margita, který chce po příchodu jubilejní sedmdesátky postupně skončit s vystupováním na operním jevišti.

Štefan Margita byl jedním z VIP hostů oslavy 58. narozenin zpěvačky Lucie Bílé. Populární operní pěvec a tenorista dorazil do Divadla Lucie Bílé ve skvělé náladě navzdory tomu, že mu jeho milovaná partnerka Hanka Zagorová (†75) stále velmi chybí. "Mám se dobře," řekl s úsměvem redakci eXtra.cz Margita, který má letos opět napilno.

Velkolepá oslava sedmdesátky

Před nedávnem operní pěvec překvapil, když změnil žánr a nazpíval CD s názvem Rež, rež, rež, které obsahuje deset lidových písní. Nyní má před sebou koncertní turné. "Do Vánoc máme ještě 37 koncertů s lidovkami. Měli jsme dva koncerty ve Zlíně, kde lidé stáli a zpívali s námi, to bylo krásné. V té chvíli si člověk uvědomí, že má smysl, co děláme," svěřil se pro eXtra.cz Margita, který za dva roky oslaví 70. narozeniny.

Jak Margita pro eXtra.cz odhalil, oslavu životního jubilea má již naplánovanou, a to ve velkém stylu. "S Národním divadlem jsme se domluvili, že mi udělají ne koncert, ale v podstatě představení. Bude to Wagnerova opera Zlato Rýna a domluvili jsme se, že bych se rozloučil s jevištěm. Ale neznamená to, že bych nedělal některé koncerty. Na koncerty se budu ještě těšit, dokud ten hlas bude sloužit, protože nikdo neví, co bude za dva roky," objasnil Margita, který tak s příchodem sedmdesátky částečně přibrzdí.

Léto s rodinou v Malaze

Na odpočinek si ale prý najde čas vždycky. S příchodem léta sbalí kufry a společně s rodinou odletí na jih Španělska, kde vlastní dům. "To bylo vždy s Hankou naše, že červenec a srpen jsme odpočívali a nezpívali jsme. Hanka jen třeba někdy občas udělala nějaký festival a pak se vždy vrátila do Malagy," zavzpomínal herec a dodal, že v Malaze se aktuálně nachází také jeho synovec. "Přestěhoval se tam a dělá tam u realitky, takže se na něj těším," řekl s úsměvem.

Doporučené video: Rozhovor se Štefanem Margitou.

Ódy na Lucii Bílou

Margita dále také prozradil, že příští rok chystá desku duetů ve spolupráci se Supraphonem, na níž nebude chybět ani duet s blízkou kamarádkou Lucií Bílou. "Je to pro mě taková duše, která mi opravdu hodně pomohla. To není tím, že si denně píšeme nebo voláme. Čas od času si napíšeme, ona se mě zeptá, co je nového. Hodně věcí mi poradila, pomohla mi a toho si nesmírně vážím. I toho, že mě pozvala na oslavu narozenin," řekl na závěr Štefan Margita.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy